Järjestyssäännöt

Satama-alue

Verkkoaidalla rajattu alue ulottuu etelässä ns. tekoniemeen, jossa on myös venepaikkoja.

Pysäköinti

Jokaisen venepaikan tuntumaan voi parkeerata oman auton. Huolehdi kuitenkin siitä että muutkin pääsevät helposti omille paikoilleen ja sieltä pois.

Vieraiden autot voi pysäköidä lähialueelle kuitenkin siten että ne eivät haittaa muuta liikennettä.

Portit

Suljetulle alueelle pääsee ainoastaan laituripaikan haltijat.
Portit pidetään aina suljettuna!

Onkin erittäin tärkeää, että jokainen omaltaosaltaan huolehtii porttien sulkemisesta iltaisin.

Hiljaisuus

Hiljaisuus satamassa alkaa klo 23.00. Huomioithan hauskanpidossa toiset veneilijät. 

Valaistus

Valaistus alueella syttyy automaattisesti hämärän tullen ja sammuu aamun valjetessa.

Maasähkö

Lukittavia sähköpisteitä laitureilla on kaikkiaan 36. Niistä voidaan veneisiin vetää maasähkö jos sellainen on asennettu. Pääasiallinen tarkoitus on akkujen lataus, siivous tai sähkötyökalujen käyttö.

Huolehdithan, että veneeseesi menevä kaapeli on asianmukaisessa kunnossa.

Pujota kaapeli laiturin rakoihin niin, että se ei aiheuta kompastumisvaaraa! Suositellaan käytettäväksi värillistä kaapelia.

Sähkölämmittimien käyttö veneissä on ehdottomasti kielletty!

Jätehuolto ja yleinen siisteys

Jätepiste sijaitsee pääportista suoraan olevan betoni aitauksen sisällä. Sekajätteet (siis normaalit veneistä tulevat roskapussit) omaan astiaan.

Veneiden huolloissa syntyvät, öljyt, suodattimet, vanhat akut voi jättää niille osoitettuun paikkaan. Purkujätteet, kuten kalusteet, levyt, matot yms. jokainen toimittaa itse kaatopaikalle tai kierrätykseen!

Älä jätä laitureille tai muuhun ympäristöön mitään roskia!

Muistathan hajoittaa pahviset pakkaukset ennen roskikseen laittoa!

Tankkauskärry

Veneilijöiden käytössä on tankkauskärry, jolla veneen omistaja voi käydä tankkaamassa tarvittavan määrän polttoainetta (dieseliä) veneeseensä.

Käytön jälkeen kärry palautetaan omalle paikalleen letkut siististi kelattuna!

Turvallisuus

Satama-altaan laitureilla on 20 metrin välein pelastautumistikkaat. Tikkaat ulottuvat riittävästi veden pinnan alle joten kiipeäminen ylös on helpompaa. Heittoköysillä varustetut pelastusrenkaat ovat satama-altaan kulmissa. Vedestä pelastamiseen voidaan käyttää myös veneissä olevia pelastusvarusteita.

Talvitelakointi

Veneiden talvisäilytykseen nosto tapahtuu lokakuun alussa yhteisnostona. Jokainen veneen omistaja huolehtii siitä, että tarvittavat venepukit tai trailerit ovat kunnossa. Satamasta saa apua pukkien ja trailereiden siirtoon.

Telakalla voi kunnostaa venettään koko talvisäilytyksen ajan. Lokakuusta toukokuun vesillelaskuun saakka. Sähkön käytöstä veneen lämmitykseen tai muiden suuri kulutuksisten sähkölaitteiden käytöstä peritään kulutuksen mukainen maksu , kulutusmittarin saa satamasta.

Talvisäilytys hinnasto löytyy  nettisivuilta!

Vesillelasku

Veneiden vesillelasku tapahtuu huhti-toukokuun vaihteessa. Kun veneet on laskettu vesille on jokaisen huolehdittava telakkapaikkansa siivoamisesta (maalaus,hionta yms. jätteet).

Pukit, peitteet jne. on merkattava ja pinkattava siirron ja säilytyksen kestävästi kuormalavoille tai trailerin päälle. Sataman toimesta ne sitten siirretään kesäsäilytykseen.

Siivoamatta jätetystä telakkapaikasta satama voi veloittaa siivouskulut.

Tiedottaminen

Sotkanrannan asioista tiedoitetaan nettisivustolla www.sotkanranta.fi.
Myös palautetta voit jättää osoitteeseen .

Käyntiosoite: Myllärinkatu 13. 13100 Hämeenlinna.